Header

Meghalt Avicii

28 éves korában meghalt Avicii (Tim Bergling), a világ egyik legismertebb dj-je. A svéd dj és producer halálának hírét közleményben jelentették be pénteken.

Avicii-t 2018. április 20-án, pénteken találták holtan az Arab-félszigeten fekvő Omán fővárosában, Maszkatban, ottani idő szerint a délutáni órákban. Halálának körülményei egyelőre teljesen ismeretlenek, a közlemény több konkrétumot nem tartalmaz.

“Mély bánattal tudatjuk Tim Bergling, más néven Avicii, halálát” – írja a közlemény, amely család nyugalmának tiszteletben tartását is kéri mindenkitől. Avicii utoljára két hete Kaliforniából posztolt az Instagram oldalán.

Tim Bergling egészségügyi okokra hivatkozva 2016-ban vonult vissza, gyakorlatilag a pályája csúcsán az élő fellépésektől. Előtte a világ egyik legjobban kereső dj-je volt, 2014-ben például 28 millió dollárral gyarapította vagyonát a Forbes szerint. Többször fellépett Magyarországon is, utolsó buliját Ibizán tartotta több mint másfél évvel ezelőtt, 2016 augusztusában.

Azóta sok cikk foglalkozott vele és gyakran megemlítik, hogy  életformája és súlyos alkoholproblémái miatt akut hasnyálmirigy-gyulladása volt. 2014-ben eltávolították az epehólyagját és a vakbelét is, ami után több fellépését is lemondta, hogy felépülhessen.

2x jelölték Grammy-díjra – a Levels és a David Guettával közös Sunshine miatt –, de sok más elismerést is kapott a viszonylag rövid de nagyon sikeres pályafutása alatt. True című bemutatkozó nagylemeze 2013 szeptemberében jelent meg, a Stories című folytatás pedig 2015 őszén jött ki. 2016 áprilisában jelentette be, hogy már a harmadik nagylemezén dolgozik, ez azonban sajnos nem készült el.

Érdekelhet ...